Menu

Smart afslutning af regnskabsår

Inden du afslutter et endt regnskabsår, er det eneste du skal være opmærksom på, at alle bilag er bogført, for Dynaccount klarer resten for dig. Når et regnskabsår afsluttes nulstilles alle driftkonti automatisk og overskuddet overføres til systemkonto "Overført overskud".

"Du skal ikke spekulere på, hvor meget du har hævet privat, men bare afslutte regnskabsåret og lade Dynaccount klare resten"

Ud over de to typer posteringskonti "Drift" og "Balance", som findes i alle andre systemer, har Dynaccount en ekstra tredje konto. Kontotypen hedder "Privat" og er beregnet til enkeltmandsvirksomheder, hvor alt privatforbrug (løn, privat udlæg/udlån etc.) skal bogføres.

Når regnskabsåret afsluttes, beregner Dynaccount automatisk, hvor meget overskuddet er i forhold til privatforbruget, og overfører det egentlige overskud efter privatforbrug til systemkonto "Overført overskud". På den måde slipper du for selv at holde styr på hvad du bruger privat. Du skal bare sørge for at bogføre alt privatforbrug på en kontotype "Privat". Kontotypen "Privat" bliver nulstillet på samme måde som kontotypen "Drift" ved nyt regnskabsår.

Slip for at lave åbningsbalancer

Det er besværligt og for mange uoverskueligt at lave åbningsbalance hver eneste gang du starter et nyt regnskabsår. Det slipper du helt for i Dynaccount, da videreførsel af regnskabsdata sker dynamisk og på tværs af regnskabsår. Du skal bare oprette et nyt regnskabsår og du er klar til at fortsætte.

Hvis du laver en ændring i et tidligere regnskabsår, så slår ændringen automatisk igennem fremadrettet i alle regnskabsår, som er efterfølgende - og uden du selv behøver gøre noget.

Genialt analyseværktøj til bankafstemning

Vi kender alle sammen det årlige tilbagevendende traume til årsafslutningen. Banksaldo den sidste dag i regnskabsåret skal stemme med regnskabet - og uanset hvor omhyggelig du har været i det forgangne regnskabsår, med at få bogført banktransaktionerne på de korrekte datoer, så skal det nok lykkes dig at få en difference på banken d. 31/12.

Siden bankkontoen er den konto i regnskabet med absolut flest posteringer, så virker det meget uoverskueligt at skulle fejlfinde. Men i de fleste tilfælde er eneste og bedste løsning, at printe regnskab samt kontoudtog fra banken ud på papir, og afstemme hver enkelt postering og banktransaktion med blyant - for at vide hvilke banktransaktioner, der er bogført udenfor regnskabsåret. Med flere hundrede eller tusinde posteringer tager det lang tid, og din revisor vil ikke have noget med regnskabet at gøre, før banken stemmer.

Her har Dynacount den geniale løsning med et smart analyseværktøj, der på få sekunder præcis fortæller dig hvilke afstemninger i banken, som er skyld i differencen. Analysen viser helt ned på posteringsniveau hvilke posteringer, der summeret er lig med differencen. Nu kan du hurtigt og let få omposteret banktransaktionerne, så banken kommer til at stemme.