Menu

Automatisér alle kundeindbetalinger

"Med FI 71 (Fælles Indbetalingskort) kan du automatisere hele forløbet efter fakturaen er sendt til kunden"

Når du sender fakturaer til kunder og efterfølgende modtager pengene i banken, skal du manuelt bogføre betalingerne og efterfølgende udligne hver enkelt faktura og betaling.

Når kunden overfører betalingen til din bankkonto, har du ingen garanti for, at kunden indtaster den korrekte referencetekst som fakturanummer på banktransaktionen. Så du kan let spilde en masse unødvendig tid på at opklare, hvor betalingerne kommer fra - og det bliver lynhurtigt uoverskueligt, hvis du modtager mange indbetalinger på bankkontoen. Hvis kunderne heller ikke får indbetalt de korrekte beløb, bliver besværet kun endnu større.

Mindre administration med indbetalingskort 71

Når du opretter en faktura, skal du vælge "FI71" i betalingsmetode, så kunden modtager betalingen med FI +71 indbetalingskort. Når fakturaen bliver bogført og sendt til kunden printes på fakturaen en auto-genereret identifikationslinje (f.eks. +71< 000154245487515 +84578945) som kunden skal foretage indbetalingen med.

Efter kunden har indbetalt pengene, og du har importeret alle banktransaktioner i Dynaccount via bankimport, kan du både bogføre alle indbetalinger og samtidig udligne med de tilhørende fakturaer med ét enkelt klik. Se dét er smart!

Med denne funktion kan du spare mange timers unødvendigt arbejde, og du er altid sikret, at de rigtige betalinger og fakturaer bliver udlignet med hinanden.

Før du kan lave fakturaer med FI +71, skal du angive "FI kreditornr." under "Administration > Virksomheder".

FI kan anvendes med kortart 71, 73 og 75, men Dynaccount understøtter kun 71. Indbetalingskort går også under navnet girokort betaling.

Tilmeld FI 71 indbetalingskort

For at kunne benytte FI 71 indbetalingskort, skal du tilmelde dig fælles indbetalingskort i din bank. Herefter får du et kreditornummer som du skal indtaste i dine stamoplysninger i dit regnskab.

Herefter kan du modtage betalinger via fælles indbetalingskort 71.

Hvordan virker indbetalingskort 71?

På et indbetalingskort er der tre tal. Korttypen, kan være 71, id-linjen er en 15 cifret talrække (kontrolberegnet ved det sidste ciffer er et kontrolciffer), og et 8 cifret kreditornummer. Dynaccount understøtter kun korttype 71.

Id-linjen er en valgfri talkombination som afsender selv bestemmer og genererer, og det er det tal, der skal matche faktura og betaling. Tallet kan f.eks. være kundenummeret. I Dynaccount er linjen konstrueret så de første 10 cifre, læst fra venstre, er debitornummer (kundenummer), og de 3 efterfølgende er de sidste 3 tal i fakturanummeret.

Id-linjen står anført på banktransaktionen, når pengene går ind på din bankkonto.

Kreditornummeret på de 8 cifre skal du henvende dig i din bank for at få, og kreditornummeret er kontrolberegnet ligesom id-linjen, som er en sikkerhed for at kunden får indtastet hele FI linjen korrekt.

Når alle banktransaktioner er importeret i Dynaccount, kan Dynaccount automatisk matche alle FI fakturaer og FI betalinger.