Smart afslutning af regnskabsår

Glem alt om åbningsposter og åbningsbalancer

For at starte et nyt regnskabsår skal du blot oprette et nyt regnskabsår i Dynaccount. Alle driftkonti nulstilles automatisk, og årets resultat (over-/underskud) flyttes i balancen på systemkonto "Overført overskud", der er en del af egenkapitalen.

Det hele sker dynamisk, og der bogføres aldrig åbningsposter - hverken når du opretter eller afslutter regnskabsår. Så glem alt om opdatering af åbningsposter. Hvis du bogfører i et foregående regnskabsår, vil de efterfølgende år automatisk og dynamisk blive opdateret med de friske tal.

Det eneste tidspunkt du skal oprette en åbningsbalance er ved skift fra andet system.

Hold styr på privatforbrug

Ud over de to typer posteringskonti Drift og Balance, som findes i andre systemer, har Dynaccount en tredje type Privat. Den er til enkeltmandsvirksomheder og personligt ejede virksomheder (PMV), hvor alt privatforbrug (løn, privat udlæg/udlån etc.) bogføres.

Kontotypen Privat sørger for at privatforbrug er fratrukket årets resultat inden det overføres til "Overført overskud" i balancen. Du slipper for at holde styr på, hvor meget du bruger privat. Du skal bare sørge for alt privatforbrug bogføres på kontotypen Privat. Typen nulstilles ligesom Drift ved nyt regnskabsår.

Automatisk årsrapport med få klik

Det er ofte relativt dyrt at få lavet opstilling af årsregnskab og årsrapport hos en revisor. Det koster fra 10.000,00 kr og opefter alt efter hvor stort dit regnskab er. Men igennem Dynaccount kan du via Digital Revisor få lavet en automatisk årsrapport samt indberetning til selskabsstyrelsen og SKAT for kun en brøkdel.

Når et regnskabsår er afsluttet i Dynaccount kan du under "Regnskabsår" trykke på knappen "Opret årsrapport", og alt data bliver automatisk overført til Digital Revisor. Du vil blive guidet igennem nogle få trin, for at du til sidst sidder med en færdig årsrapport - klar til automatisk indberetning til både erhvervsstyrelsen og SKAT.

Genialt analyseværktøj til bankafstemning

Vi kender alle det årlige tilbagevendende traume til årsafslutningen. Banksaldo den sidste dag i regnskabsåret skal stemme med regnskabet - og uanset hvor omhyggelig du har været i det forgangne regnskabsår, med at få bogført banktransaktionerne på de korrekte datoer, så skal det nok lykkes dig at få en difference på banken.

Siden bankkontoen er den konto i regnskabet med flest posteringer, virker det uoverskueligt at fejlfinde. Men i de fleste tilfælde er eneste og bedste løsning, at printe regnskab samt kontoudtog fra banken ud på papir, og afstemme hver enkelt postering og banktransaktion manuelt - for at vide hvilke banktransaktioner, der er bogført udenfor regnskabsåret. Med flere hundrede eller tusinde posteringer tager det lang tid, og din revisor kræver, at banken stemmer.

Her har Dynaccount den geniale løsning med et smart analyseværktøj, der på få sekunder præcis fortæller dig hvilke afstemninger i banken, som er skyld i differencen. Analysen viser helt ned på posteringsniveau hvilke posteringer, der summeret er lig med differencen. Nu kan du hurtigt og let få omposteret banktransaktionerne, så banken kommer til at stemme.

Salon Klip A
Jacob Handrup
Et fantastisk program, der er utrolig nemt at komme i gang med, med masser af gode funktioner, som ikke ses andre steder. Jeg kan klare hele bogføringen papirløst takket være bankimport og upload af bilag.